Externe consultants

De dienstverlening van de ILO's is gratis maar beperkt. Soms kan het nuttig zijn om hulp te krijgen bij het tenderen. Als ILO's werken we regelmatig samen met de onderstaande partijen, Consultants en Business Developers die op commerciële basis kunnen ondersteunen:

Eric Boom van EB Consultancy en Dutch ILO-Net representative: ericboom [at] upcmail.nl

Pim Buters van Butraco, www.butraco.nl

Hans de Haan van STIP bv: www.stip-bv.nl en info [at] stip-bv.nl

Marco Klitsie MKL-Projecten BV. Commerciële en technische ondersteuning van maakbedrijven in de Big Science industrie. http://www.mkl-projecten.nl/

Aart-Jan Hoeven van TechToBizz (www.techtobizz.com), gespecialiseerd in halfgeleider- en elektronicasector

Robert van Tankeren van TMC: www.tmc-employeneurship.com en robert.van.tankeren [at] tmc.nl

| 06 123 078 83

TMC is een internationaal hightechbedrijf, onze Employeneurs met meer dan 30 nationaliteiten staan klanten wereldwijd bij. We excelleren op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en techniek. We staan u graag terzijde met een flexibele oplossing voor een dringend probleem, onze kennis, ons rijke netwerk en onverdeelde aandacht. Zo wordt een urgente vraag het begin van een dialoog over het belang van flexibiliteit in je lange-termijnstrategie.

Verder nog (niet commerciëel):

Het Huygens Huys (zie http://www.bigscience.nl/nl/het-huygens-huys) werkt aan positionering van Nederlandse consortia voor toekomstige Big Science projecten, wat eveneens de voorbereiding voor succesvolle proposals kan ondersteunen.

Het High Tech Platform van het Mikrocentrum

I2I oftwel Industry2Industry, een platform met een kalender van internationale activiteiten voor de Nederlandse maakindustrie, erop gericht om gezamenlijke nieuwe buitenlandse markten te ontwikkelen.  Nadruk ligt op de Duitstalige markten. www.industry2industry.nl/

Tenslotte werken we als ILO's ook aan buitenlandse samenwerkingsmogelijkheden. Het kan voor bedrijven uit andere lidstaten zeer interessant zijn om met Nederlandse bedrijven samen te werken. Om dat soort contacten te kunnen vinden zijn er de internationale ILO-vergaderingen waar de Nederlandse ILO's hun buitenlandse collega's ontmoeten. Zodra er goede toegankelijke platforms uit voorkomen zullen we dat melden. Op dit moment lopen die contacten via de Big Science sites van de verschillende landen. Hier zijn een paar voorbeelden te vinden:

JULIETTE FORNERIS DANISH TECHNOLOGICAL INSTITUTE www.english.bigscience.dk

AUSTRIA www.advantageaustria.org

Portugal: http://www.fct.pt/apoios/tecnologia/docs/catalogo_tecnologia_web.pdf

Manuel Moreno http://www.cdti.es/index.asp?idioma=2&r=1376*774 Center for the Development of Industrial Technology

Philippe Delcourt, Economic and Commercial Counsellor for Wallonia and Brussels, Belgium in Switzerland

ANTOINE DAEL  (COMMISSARIAT A L ENERGIE ATOMIQUE , Saclay FRANCE)

Wolfgang K Erdt AFFILIATION: BMBF Germany

OLE PETTER NORDAHL INDEPENDENT CONSULTANT FOR THE NORWEGIAN RESEARCH COUNCIL

STEFAN  MOLOKAC  | ILO and TTLO, Ministry of Education  Slovak Republic

Alan Silverman (assistant ILO) Science and Technology Facilities Council

 

Nederlandse bedrijven hebben een handicap bij het tenderen. Ze zijn high tech maar te klein (MKB) om op grote orders van een half miljoen en hoger te tenderen. In het lage segment zijn ze erg goed vanwege:

  • De benodigde technologieën
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaarheid
  • Flexibiliteit
  • ze zijn concurrerend

Ze hebben een uitstekend imago bij BS in het buitenland. Het idee is dat als ze de samenwerking zoeken waarbij ze elkaar aanvullen, zg ondernemend samenwerken op basis van delen van: kennis, kunde (know how) en recources (dus niet alleen maar samenwerken in de keten!) ze meer voor elkaar krijgen en ook grote orders aankunnen. Voorlopig blijft dat nog teveel bij woorden maar de clustervorm van samenwerking is hiervoor heel geschikt.