Holland@CERN

In opdracht van NL EVD Internationaal organiseerde het Nikhef in samenwerking met het FOM-Instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen, de Stichting FOM en Dutch Scientific, de beursinzending Holland@CERN (8-11 november 2010), een expositie van Nederlandse hightechbedrijven die plaatsvond op het terrein van het deeltjeslaboratorium CERN bij Genève. Het doel was het contact tussen het onderzoek en de industrie te stimuleren. Het evenement omvatte:

  • een tentoonstelling van uitsluitend Nederlandse hightechbedrijven;
  • matchmaking met technici en wetenschappers van de wetenschappelijke onderzoeksinstituten CERN en ESRF;
  • plenaire bijeenkomsten en sociale netwerkactiviteiten.

27 Nederlandse High Tech bedrijven waren meegegaan met deze door een CPA van het Agentschap-NL gesponsorde handelsmissie. Ook de "All Dutch Night" was druk bezocht. Bijna de helft van de CERN-Nederlanders, alsmede een vertegenwoordiging van de Ambassade in Bern, maakten hun opwachting op deze speciale Nederlandse avond. Eerder op de dag had de Permanente Vertegenwoordiger bij de VN, Boudewijn van Eenenaam de beursexpositie geopend, waarna de bezoekers konden toestromen. Zij lieten zich uitgebreid informeren over de hoog technologische kennis en ervaring van de Nederlandse bedrijven op de fraaie oranje stands van het tot een echte beurs omgetoverde CERN-hoofdgebouw.

Nieuw was dat deze keer buitenlandse bedrijven waren uitgenodigd om Holland@CERN te bezoeken. Men liet zich uitgebreid informeren door de Nederlandse exposanten met de bedoeling om het pad naar mogelijke samenwerking te verkennen en te effenen. Verder trokken de vele presentaties volle zalen, waarmee in een duidelijke behoefte is voorzien.

Links


Plenary talks presentaties


Extern