IBF, het ITER Business Forum, 28 t/m 30 maart 2017, Avignon.

IBF, het ITER Business Forum, is de belangrijkste gebeurtenis op het gebied van industriële mogelijkheden voor ITER in 2017. Voor het eerst is er de mogelijkheid voor bedrijven om ook een plaats op een industriële beurs te bemachtigen. Onder de paraplu van de ITER-ILO is al een eerste stand gereserveerd. Zie voor meer informatie hieronder.

IBF wordt deze keer georganiseerd in het Palais des Papes, het voormalige Pauselijke Paleis in Avignon. IBF zal deze keer extra interessant zijn omdat er volop aandacht zal zijn voor de komende tenderacties van ITER. Deze tenderacties zullen wat kleiner van omvang zijn dan tot nu toe en ze zullen wat meer een hightech karakter hebben. Het centrale ITER team en Fusion for Energy zullen nog 1 a 2 Miljard € uitgeven tot aan 2020. Ook zal het nieuwe tijdschema gepresenteerd worden, wat ingrijpend gewijzigd is. Vorige keer waren er meer dan 800 aanwezigen. Als u mee wilt naar IBF kunt u contact opnemen met de ITER-ILO  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De eerste Nederlandse aanmeldingen zijn al binnen.

Het doel van IBF is vooral om  bedrijven te voorzien van de laatste informatie over de status van ITER, de aankoopregelingen en de aankomende tender acties. Verder zijn er mogelijkheden om samenwerking te zoeken met andere bedrijven, zowel binnen Europa als daarbuiten en met fusie onderzoeksinstituten. Er zullen vele interessante presentaties worden gehouden zowel door de ITER organisatie als door de diverse deelnemende landen als ook door vele bedrijven die al aan het werk zijn voor ITER. Er zullen volop mogelijkheden zijn om 1-op-1 gesprekken met andere betrokkenen te regelen. Verder zijn er interessante excursies gepland, o.a. naar de ITER site waar al enorm veel activiteiten te zien zullen zijn.

Meer info op: http://www.iterbusinessforum.com/

Voor zowel IBF als IPAC geldt dat de kosten van de stand gedeeld kunnen worden met alle deelnemende bedrijven en als er minstens vijf bedrijven geïnteresseerd zullen wij MIT-subsidie aanvragen voor een Hollandpaviljoen in het kader van het Topsectorenbeleid. Hierdoor kunnen we de deelname kosten extra laag houden. We gaan ook nog een speciale bedrijvenbrochure uitbrengen voor zowel IBF als IPAC. Geeft u op als u daarin vermeld wilt staan.

Met vriendelijke groet,

Toon Verhoeven

Industrial Liaison Officer for ITER and ESS, the European Spallation Source

Datum:  dinsdag, 28 maart, 2017

 
Het ILO-net is onderdeel van de institutenorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

The ILO-net is part of the Netherlands Organisation for Scientific Research (NWO)

      
Contact:
Gerard Cornet


Backoffice manager:
Jacqueline de Jong