De 9e International Particle Accelerator Conference IPAC 2018

Dit jaar doen we weer mee met een stand op de IPAC in Vancouver. Bedrijven die willen kunnen gratis een plekje op de stand krijgen. Als je je via onderstaande formulier (vrijblijvend) opgeeft houden we je op de hoogte.

Datum: 
zondag, 29 april, 2018 tot vrijdag, 4 mei, 2018
Locatie: 
JW Marriott parq Vancouver

IPAC wordt dit jaar gehouden in Vancouver Canada. Tijdens deze conferenties wordt een industriebeurs gehouden waar bedrijven uit alle werelddelen aan meededen.

Dit is een belangrijk evenement, voor bedrijven die iets willen betekenen in de versnellerindustrie, dus elke (potentiële) CERN-leverancier. Zelfs als u geen plannen hebt om in Canada zaken te doen. 1500 versnellerfysici en -ingenieurs uit alle hoeken van de wereld strijken een week neer in Vancouver en u bent gedurende die week met ze opgesloten in het Congresgebouw. Als er een klant tussen zit kunt u er bijna zeker van zijn dat u die tegenkomt. De industriebeurs is geïntegreerd met de Postersessies en alle pauzes, ontbijt, lunch en borrels vinden plaats op de bedrijvententoonstelling.eigen werelddeel plaatsvonden.De IPAC is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis die telkens in een ander werelddeel wordt gehouden en is voortgekomen uit de samenwerking van drie PAC's die elk in hun eigen werelddeel hadden.

Ook in Vancouver willen we weer van de partij zijn. Dat zullen we deze keer samen met de Denen doen onder de naam Dutch Scientific en we willen aldoende ruimschoots aandacht trekken met Holland Branding.

Deze negende editie is een unieke gelegenheid voor bedrijven om kennis te maken met de business kansen die versnellertechnologie biedt, maar vooral in de toekomst zal bieden voor civiele- en medische versnellers. Het ILO-Net zet elk jaar op de IPAC een grote Nederlandse stand neer waar plaats is voor meerdere bedrijven. In 2011 gingen we als waarnemer naar de eerste Europese IPAC toe.

Alle versnellerlaboratoria uit de hele wereld en onder andere CERN zullen met een delegatie aanwezig zijn. Alle bekende Europese synchrotrons zullen naar Canada komen: ESRF, Soleil, Desy, Diamont, PSI en noem maar op. Vrije Elektronen Lasers zijn ook een belangrijk onderwerp van IPAC’s. Onze Europese XFEL is natuurlijk van de partij en de FEL van PSI, maar de komende jaren zullen vele FEL’s gebouwd gaan worden. FEL’s zijn versneller gedreven lasers en het lijkt wel een beetje op een heuse hype, eigenlijk niets voor serieuze wetenschappers. Maar dat doet niets af aan het feit dat FEL’s voorbeelden zijn van een niet te missen ontwikkeling van civiele versnellers tot industriële serieproducten bij wijze van spin off van wetenschap die naar de markt komt.

Als Nederland hebben we de ambitie opgevat om een wereldspeler te gaan worden op het gebied van compacte medische versnellers. Dat initiatief gaat een geweldige stimulans krijgen van het Topsectorenbeleid van de overheid. VDL ontwikkelt samen met CERN een compacte versnellermodule die de basis kan worden voor een versneller in ieder ziekenhuis. Maar ook FEL’s kunnen worden uitgerust met dit soort relatief goedkope modulaire aandrijfunits. Nederlandsen bedrijven die dit willen oppakken mogen niet op de IPAC ontbreken. Wellicht zal VDL-ETG dit jaar alweer voor de zevende keer een prominente plaats innemen op de industriebeurs van de IPAC.

Meer informatie kunt u op de officiële IPAC18 website vinden.

Al sinds 2011 gaan we jaarlijks met een Nederlandse delegatie naar de IPAC. Verslagen van de laatste vier IPACs waar we als een nationale stand hadden zijn hiieronder te vinden:
 
Kosten: 
alleen entree, reis- en verbijfkosten

Meld u via het onderstaande formulier aan voor deze activiteit. De velden met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.
2 + 15 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.